Asuminen elämänpuussa

Henkilöstö

Henkilökuntamme koostuu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisista. Meillä työskentelee sairaanhoitajia, lähihoitajia, fysioterapeutti, hoiva-avustajia ja kokki. Elämänpuussa on hoitajien lisäksi säännöllisesti myös mm. lähihoitajaopiskelijoita, jotka harjoittelevat työelämää varten. Opiskelijat osallistuvat hoitotyöhön ohjaajan johdolla. Voit tiedustella apua ja esittää toiveita ottamalla yhteyttä keneen tahansa henkilökunnasta.

Asunnot ja yhteiset tilat

Meillä on yhteensä 23 palveluasumisen paikkaa sekä 23 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Jokainen asunto tarkistetaan ja tarvittaessa remontoidaan asukkaan vaihtuessa. Jokainen asukas tekee muuttaessaan vuokrasopimuksen vuokranantajan (Elämän Puu ry:n kanssa). 1.1.2021 alkaen vuokrahinta on 13,60e/m².

Palveluasuminen

Palveluasumisen asunnot ovat kooltaan 36-48,5 m². Palveluasumisen asunnot sijaitsevat toisessa, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa. Vuokraan sisältyy sähkö. Vesimaksu on 18 e/kk.

Ryhmäkodin tehostettu palveluasuminen

Ryhmäkodissa tehostetun palveluasumisen asunnot ovat kooltaan 20-21 m². Asunnon vuokraan kuuluu sähkö ja vesimaksua ei ryhmäkodin asiakkailta peritä.

Käytettävissä olevat yhteiset tilat ovat valoisat, viihtyisät ja virikkeelliset. Palvelutalon pihalla on asiakkaiden ja omaisten käyttöön kasvihuone. Sinne voi vapaasti mennä vaikka päiväkahville omaisen kanssa. Viihtyisä piha on tärkeä lisätila asukkaillemme.

Sekä tehostetun että palveluasumisen asukkaaksi voit päästä sekä kaupungin kilpailutetun puitesopimuksen että palvelusetelin avulla. Toimitusjohtajamme kertoo näistä eri mahdollisuuksista lisää ollessasi häneen yhteydessä ja autamme kaikkien tarvittavien dokumenttien täytössä sekä mahdollisten tukien haussa.

Ateriapalvelut

Palvelutalon alakerrassa on päiväsali ja samassa tilassa tapahtuu asukkaiden ruokailu. Aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen ovat tarjolla linjastossa. Iltapala tuodaan asuntoihin illalla. Tarjolla oleva ruoka on saanut asukkailta paljon kehuja. Ateriat on suunniteltu ikäihmisten ravitsemustarpeita ja makutottumuksia vastaaviksi. Myös asukkaiden lempiruokatoiveet otetaan huomioon. Ateriapäivän hinta on 15 euroa (sisältäen aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan). Sinulla on mahdollisuus ostaa ruokia myös erikseen, jolloin ateriat veloitetaan yksitellen.

Yksitellen ostaessa hinnat:

Aamupala 4€
Lounas 8€
Päiväkahvi 3€
Päivällinen 6€
Iltapala 3€

Viriketoiminta

Tarjoamme monipuolista viriketoimintaa. Talossamme toimii viikko-ohjelma joka sisältää paljon mm. fysioterapeutin ohjaamia liikuntaryhmiä. Tämän lisäksi Bingo on vakiinnuttanut paikkansa tiistai-illoissa. Tampereen kaupunki ohjelmoi monipuolista kulttuuriohjelmaa. Saamme säännöllisesti nauttia myös erilaisten ulkopuolisten esiintyjien ohjelmista. Messukylän seurakunta järjestää talossa hartauksia säännöllisesti.

Elämän Puu ry kouluttaa vapaaehtoistoimijoita asiakkaiden arkea piristämään. Vapaaehtoisten toiminnasta voit lukea lisää täältä.

Elämänpuu ry:n toimesta maanantaisin vierailee ”Outin olohuoneen” vetäjä. Olohuoneessa pohditaan päivän polttavia asioita, lauletaan, rukoillaan ja ollaan yhdessä.