Asuminen elämänpuussa

Henkilöstö

Henkilökuntamme koostuu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisista. Meillä työskentelee sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia sekä siistijä ja keittiötyöntekijä. Elämänpuussa on hoitajien lisäksi säännöllisesti myös mm. lähihoitajaopiskelijoita, jotka harjoittelevat työelämää varten. Opiskelijat osallistuvat hoitotyöhön ohjaajan johdolla. Voit tiedustella apua ja esittää toiveita ottamalla yhteyttä keneen tahansa henkilökunnasta.

Asunnot ja yhteiset tilat

Meillä on yhteensä 23 yhteisöllisen asumisen paikkaa sekä 23 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa. Jokainen asunto tarkistetaan ja tarvittaessa remontoidaan asukkaan vaihtuessa. Jokainen asukas tekee muuttaessaan vuokrasopimuksen vuokranantajan (Elämän Puu ry:n kanssa). 1.1.2024 alkaen vuokrahinta on 17,9 €/m².

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllisen asumisen asunnot ovat kooltaan 36-48,5 m². Yhteisöllisen asumisen asunnot sijaitsevat toisessa, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa. Vuokraan sisältyy sähkö. Vesimaksu on 20 €/kk.

Ryhmäkodin ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ryhmäkodissa ympärivuorokautisen palveluasumisen asunnot ovat kooltaan 20-21 m². Asunnon vuokraan kuuluu sähkö ja vesimaksua ei ryhmäkodin asiakkailta peritä.

Käytettävissä olevat yhteiset tilat ovat valoisat, viihtyisät ja virikkeelliset. Pihallamme on asiakkaiden ja omaisten käyttöön kasvihuone. Sinne voi vapaasti mennä vaikka päiväkahville omaisen kanssa. Viihtyisä piha on tärkeä lisätila asukkaillemme.

Sekä ympärivuorokautisen palveluasumisen että yhteisöllisen asumisen asukkaaksi voit päästä sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen kilpailutetun puitesopimuksen että palvelusetelin avulla. Toimitusjohtajamme kertoo näistä eri mahdollisuuksista lisää ollessasi häneen yhteydessä ja autamme kaikkien tarvittavien dokumenttien täytössä sekä mahdollisten tukien haussa.

Ateriapalvelut

Elämänpuun alakerrassa on päiväsali ja samassa tilassa tapahtuu asukkaiden ruokailu. Aamupala, lounas, päiväkahvi ja päivällinen ovat tarjolla linjastossa. Iltapala tuodaan asuntoihin illalla. Tarjolla oleva ruoka on saanut asukkailta paljon kehuja. Ateriat on suunniteltu ikäihmisten ravitsemustarpeita ja makutottumuksia vastaaviksi. Myös asukkaiden lempiruokatoiveet otetaan huomioon. Pirkanmaan hyvinvointialueen puitesopimusasukkailla asiakkailta perittävä ateriapäivän hinta on hyvinvointialueen hinnoittelun mukainen (sisältäen aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan). Sinulla on mahdollisuus ostaa ruokia myös erikseen, jolloin ateriat veloitetaan yksitellen.

 

Viriketoiminta

Tarjoamme monipuolista viriketoimintaa. Talossamme toimii viikko-ohjelma joka sisältää mm. ohjattua liikuntaa, aivojumpan ja bingon. Viihtyisässä pihassa on mukava ulkoilla. Sisätiloissa on omatoimiseen kuntoiluun välineitä ja ohjeita ja ohjausta saa henkilökunnalta. Meillä vierailee myös koira tai kissa vähintään kerran kuukaudessa. Tampereen kaupunki ohjelmoi monipuolista kulttuuriohjelmaa. Saamme säännöllisesti nauttia myös erilaisten ulkopuolisten esiintyjien ohjelmista. Messukylän seurakunta järjestää talossa hartauksia säännöllisesti.

Elämän Puu ry kouluttaa vapaaehtoistoimijoita asiakkaiden arkea piristämään. Vapaaehtoisten toiminnasta voit lukea lisää täältä.

Elämänpuu ry:n toimesta maanantaisin vierailee vapaaehtoinen hartauden pitäjä. Hartauksissa pohditaan päivän polttavia asioita, lauletaan, rukoillaan ja ollaan yhdessä.