Elämää elämänpuussa

Elämänpuun yksi vahvoista arvoista on toiminnallisuus. Haluamme toiminnallamme tukea asukkaan aktiivista elämää, hyvinvointia ja toimintakykyä hänelle mieleisten asioiden parissa.

Fyysinen hyvinvointi

Uskomme, että viihtyisä ja virikkeellinen ympäristö ja yhdessä tekeminen innostavat huolehtimaan omasta fyysisestä toimintakyvystä.

Elämänpuussa on viikoittain mahdollisuus osallistua ohjattuihin eri kuntotasoille sopiviin liikuntaryhmiin tuolijumpasta kuntopiiriin. Kodissamme on mahdollisuus kohottaa kuntoaan laadukkaalla polkulaitteella sekä lainata kuntoiluvälineitä omaan käyttöönsä.

Kannustamme asukkaitamme nauttimaan vehreästä ja viihtyisästä pihapiiristämme sekä puistomaisesta lähiympäristöstämme ulkoilemalla mahdollisimman usein, tarvittaessa henkilökunnan avustamana.

Kotimme on valoisa, viihtyisä ja remontoitu. Jokainen huone aina tarkistetaan ja tarvittaessa kunnostetaan asukkaiden vaihtuessa.

Psykososiaalinen hyvinvointi

Meille on tärkeää, että jokainen kokee olevansa yhteisömme tärkeä ja arvostettu jäsen.

Kodissamme on mahdollisuus osallistua hoitajien järjestämiin toimintatuokioihin sisältäen mm. bingoa, aivojumppaa, kädentaitoja sekä laulu- ja keskusteluhetkiä asukkaiden toiveiden mukaan.

Kulttuurin nälkäiset nauttivat varmasti mm. kuukausittaisista musiikkiesityksistä, jolloin on mahdollisuus pyörähtää tanssilattialla myös pyörätuolilla livemusiikin tahtiin. Kaverikoirat vierailevat luonamme kuukausittain ja saattaapa eläinvieraina välillä pyörähtää muidenkin lajien edustajia.

Pihastamme löytyy mm. upea kasvihuone, jossa asukkaat voivat istuskella läheistensä kanssa ja seurata vieressä kasvavia kesäkurpitsoja, kurkkuja ja yrttejä, joiden siemeniä on ollut mahdollisesti itsekin peittämässä multaan kuukausia aiemmin.

Asukkailla on mahdollisuus tuoda toiveitaan esille ja osallistua talon toiminnan kehittämiseen.

Hengellinen hyvinvointi

Ymmärrämme hengellisen hyvinvoinnin olevan tärkeä osa jokaisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kodissamme kunnioitetaan jokaisen omaa vakaumusta ja mahdollistetaan keskustelu elämän vaikeistakin kysymyksistä.

Elämänpuu ry pitää viikoittain hartaushetkiä ja heidän kauttaan on mahdollisuus saada keskusteluseuraa esim. hengellisiin asioihin liittyen.